Ποιος είναι ο τύπος επιδερμίδας μου;

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δέρματος και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον δικό μας, αλλά και να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα μας. Ο τύπος του δέρματός μας αλλάζει ανάλογα με την ηλικία, τις καιρικές συνθήκες, το κάπνισμα, το άγχος, τα φάρμακα ή τις ασθένειες και γενικά από τον τρόπο ζωής μας.

Μάθετε λοιπόν ότι ανάλογα με το τύπο της επιδερμίδας που έχετε πρέπει να επιλέξετε την αντίστοιχη κρέμα, ορό ή θεραπεία στο ινστιτούτο.
Βάσει αυτού διαχωρίζουμε την επιδερμίδα στους εξής τύπους:

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Η κανονική επιδερμίδα είναι λεία και ομοιόμορφη, χωρίς πόρους και ατέλειες. Περιέχει μια φυσική ενυδάτωση και ματ όψη. Δε χρειάζεται κάποια ειδική περιποίηση. Αρκεί η καθημερινή ενυδάτωση με ενυδατική κρέμα, ορό και καθημερινή χρήση αντηλιακού. Έτσι το δέρμα σας θα παραμένει λαμπερό για πολύ καιρό!
Για κανονική επιδερμίδα προτιμήστε καθαριστικό αφρό MICELLAR MOUSSE, για το πρωί ορό με καθαρή βιταμίνη C PURE C15 και αντηλιακό PHYSICAL SUNSCREEN SPF 30, και για το βράδυ NIGHT RITUAL VITAMIN A της εταιρείας MEDIK8.
Για περιόδους με έντονες καιρικές συνθήκες για να ενισχύσετε την επιδερμική υγρασία χρησιμοποιήστε τον ορό της MEDIK8 HYDR8 B5 με υαλουρονικό οξύ και την ADVANCED DAY TOTAL PROTECT SPF 30 και για την περιοχή των ματιών ADVANCED NIGHT EYE.

ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Η μικτή επιδερμίδα είναι κανονική με τάση λιπαρότητας στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι δηλαδή στη ζώνη Τ. Έτσι χρειάζεται καθαρισμό με ήπια καθαριστικά, απολέπιση στα σημεία όπου εμφανίζεται η λιπαρότητα και ενυδάτωση στις πιο ξηρές περιοχές.
Για έναν τέτοιο τύπο δέρματος δοκιμάστε καθαριστικό SURFACE RADIANDE CLEANSE με ήπια AHA ώστε να αφήνει το δέρμα λείο και απαλό. Το πρωί χρησιμοποιήστε τον αντιοξειδωτικό ορό SUPER C 30 και την WHITE BALANCE EVERY DAY PROTECT με SPF 50 και για το βράδυ NIGHT RITUAL VITAMIN A και RETINOL EYE TR για την περιοχή των ματιών.

ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Η ξηρή επιδερμίδα είναι συνήθως λεπτή, θαμπή και με τραχιά όψη. Έχει ευαισθησία στις καιρικές συνθήκες γι’ αυτό ξεφλουδίζει εύκολα και έχει αυτή την άσχημη αίσθηση τραβήγματος. Χρειάζεται τακτική ενυδάτωση, με ενισχυμένες κρέμες που στοχεύουν στην απάλυνση της ξηρότητας και την ενίσχυση της υγρασίας. Ταυτόχρονα βοηθήστε τον οργανισμό σας να ενυδατωθεί εκ των έσω πίνοντας αρκετό νερό.
Καθαρίστε το πρόσωπο σας με μια ήπια κρέμα καθαρισμού CREAM CLEANSE της εταιρείας MEDIK8. Ιδανική κρέμα ημέρας για μια τέτοια επιδερμίδα είναι η DAILY RADIANCE VITAMIN C με SPF30 σε συνδυασμό με τον ορό HYDR8 B5 με υαλουρονικό οξύ και για το βράδυ ενισχυμένος ορός βιταμίνης Α RETINOL 3TR+ INTENSE σε συνδυασμό με την κρέμα αναδόμησης ADVANCED NIGHT RESTORE.

ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Σε μια λιπαρή επιδερμίδα θα συναντήσουμε ανοικτούς πόρους, μαύρα στίγματα, σπυράκια και γυαλάδα. Αυτά τα δέρματα παρουσιάζουν μια υπερβολική έκκριση σμήγματος αλλά η ενυδάτωση είναι εξίσου απαραίτητη. Προμηθευτείτε κατάλληλα προϊόντα που εξισορροπούν τη λιπαρότητα στο δέρμα σας και καταπολεμούν την ακμή.
Ιδανικά είναι το καθαριστικό προϊόν CLARYFYING FOAM με αντιβακτηριαδιακή δράση για καθαρισμό σε βάθος αλλά και την πρόληψη εξάρσεων. Για χρήση το πρωί χρησιμοποιήστε την REFINING MOISTURISER για μια ματ όψη και αντηλιακή προστασία με το PHYSICAL SUNSCREEN SPF 30 και για το βράδυ τον ορό CRYSTAL RETINAL 6.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ως ευαίσθητο ορίζουμε το λεπτό, ευερέθιστο δέρμα που αντιδρά. Παρουσιάζεται διάφανο, ανοιχτόχρωμο, χωρίς πόρους. Συχνά εμφανίζει πολλές και επιφανειακές ρυτίδες, είναι ξηρό χωρίς σμήγμα, μπορεί να παρουσιάσει αλλεργίες. Ερεθίζεται και κοκκινίζει πιο συχνά από κάθε άλλο τύπο δέρματος ενώ παρουσιάζει κνησμό και αίσθημα καύσου. Ακόμη μπορεί να συνοδεύεται από διάφορες αντιδράσεις όπως ροδόχρους ακμή, δερματίτιδα εξ’ επαφής, έκζεμα κ.α. Ένα ευαίσθητο δέρμα, θέλει ειδική μεταχείριση, προσεκτικούς χειρισμούς καθώς και σωστή επιλογή καλλυντικών προϊόντων.

Η εταιρεία MEDIK8 έχει δημιουργήσει ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τα ευαίσθητα δέρματα.
Καθαρίστε το δέρμα σας με τον απαλό αφρό CALMWISE SOOTHING CLEANSER ειδικό για ευαίσθητα δέρματα. Το πρωί χρησιμοποιήστε την ενυδατική κρέμα CALMWISE COLOUR CORRECT ενάντια στην ερυθρότητα και αντηλιακό PHYSICAL SUNSCREEN SPF 30. Για το βράδυ πλούσια επανορθωτική κρέμα ULTIMATE RECOVERY INTENSE.

Αν έχετε ακόμα αμφιβολίες για το ποιος είναι ο δικός σας τύπος δέρματος και ποιες οι ανάγκες του, μη διστάσετε να μας συμβουλευτείτε.