ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΜΗ ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μεσοθεραπεία ονομάζουμε την τεχνική κατά την οποία εγχύουμε στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και συγκεκριμένα στο χόριο, τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ κτλ. Προσφέρει άμεση βαθιά ενυδάτωση και επιδερμική σύσφιξη, βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος καθώς προλαμβάνει λεπτές γραμμές και καταπολεμά βαθιές ρυτίδες.

Ιδανική θεραπεία για:
✓ Αφυδάτωση
✓ Απώλεια σφριγηλότητας
✓ Τραχύτητα δέρματος
✓ Χαλάρωση επιδερμίδας
✓ Σημάδια ακμής – μικροουλές
✓ Βαθιές ρυτίδες – λεπτές γραμμές
✓ Ραβδώσεις
✓ Κυτταρίτιδα
✓ Τοπικό πάχος.

mesotherapy

ΑΛΛΑΝΤΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ ΤΥΠΟΥ Α ( BOTOX -DYSPORT)

botox

Θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης. Ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδος που θεραπεύει αλλά και προλαμβάνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου, καθώς δρα στους δερματικούς μύες εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους. Ενδείκνυται για τις ρυτίδες στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου αλλά και των ματιών.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Θεραπεία αναζωογόνησης του προσώπου. Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης των ρυτίδων που χαρίζει μια νεανική όψη, ζωντάνια και σφριγηλότητα. Το υαλουρονικό οξύ προσδίδει όγκο και υγρασία στο δέρμα.

Επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:
✓ Βαθιά ενυδάτωση,
✓ Τη διόρθωση της ρινοπαρειακής αύλακας (η ρυτίδα που ξεκινάει από τη βάση της μύτης μέχρι την έξω γωνία του στόματος),
✓ Τη διόρθωση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος
✓ Τη διόρθωση βαθιών ρυτίδων στο μεσόφρυο,
✓ Την αύξηση όγκου χειλιών,
✓ Τη διαμόρφωση περιγράμματος χειλιών
✓ Τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου προσδίδοντας όγκο στα σημεία του προσώπου που έχει μειωθεί (π.χ. ζυγωματικά)

υαλουρονικό οξύ

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο της ιατρικής αισθητικής η οποία συνίσταται στην έγχυση με ενέσιμο τρόπο διαφόρων ουσιών μέσα ή κάτω από το δέρμα.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται με θεαματικά αποτελέσματα για σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, την αντιμετώπιση μικρών ρυτίδων και ουλών (πχ από ακμή και την βελτίωση υφής επιδερμίδας).

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι να αξιοποιεί τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια στο πλάσμα του αίματος (PRP-platelet rich plasma) προκειμένου να απελευθερώσει τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα  να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα, επιδιορθώνοντας τον ταλαιπωρημένο ιστό. Εφαρμόζεται πλέον με θεαματικά αποτελέσματα και στο τριχωτό της κεφαλής για θεραπεία κατά της τριχόπτωσης αλλά και ενίσχυσης της τριχοφυΐας. Είναι μια μέθοδος απόλυτα ασφαλής και μπορεί να εφαρμοστεί και σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες.

ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ACCURETT

To accurett είναι μια προηγμένη μέθοδος κρυοθεραπείας για τη γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλή αφαίρεση των δερματικών βλαβών.

Χάρη στο λεπτό ακροφύσιο, παρέχει μια λεπτή στρώση αεριωθούμενου CO2, με αποτέλεσμα την εξάχνωση του νερού μέσα στα κύτταρα του δέρματος καθώς και γύρω από αυτά. Η έντονη βλάβη κρυοθεραπείας, καταστρέφει τα κύτταρα, προωθώντας παράλληλα τη διαδικασία επούλωσης. Η θεραπεία διαρκεί από 2 έως 5 δευτερόλεπτα σε κάθε βλάβη και είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο μετά την εφαρμογή.

Είναι μια γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία και είναι ιδανική για:
✓ Κηλίδες γήρανσης
✓ Μελαγχρώσεις
✓ Ηλιακές κηλίδες
✓ Θηλώματα

FRACTIONAL RF

To Fractional RF είναι μια επαναστατική θεραπεία με τον καινοτόμο συνδυασμό της κλασματικής θεραπείας (fractional) και των ραδιοσυχνοτήτων.

Λειτουργεί μέσω επιλεκτικής θερμικής εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων, σε συνδυασμό με μια κεφαλή μικροσκοπικών βελόνων που εισέρχονται σε ρυθμιζόμενο βάθος στο δέρμα, στοχεύοντας στο ανώτερο χόριο του δέρματος και σε βάθος 0,5-3,5 mm.

Έτσι οι ραδιοσυχνότητες ενεργοποιούν τους ινοβλάστες να παράγουν μέχρι και 50% περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Ενδείκνυται για:
✓ Ραβδώσεις (ραγάδες)
✓ Χαλαρό και άτονο δέρμα
✓ Χαλάρωση βλεφάρων
✓ Ρυτίδες γύρω από τα μάτια τα χείλη
✓ Ουλές και σημάδια ακμής
✓ Πανάδες και κηλίδες
✓ Χαλάρωση λαιμού
✓ Ρυτίδες
✓ Χαλαρή κοιλιά

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο και η διάρκεια της είναι από 20 έως 40 λεπτά αναλόγως την περιοχή και τις ανάγκες της. Προτείνεται σε γυναίκες και άνδρες και τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα με αυτά του χειρουργικό λίφτιγκ. Ο συνιστώμενος αριθμός συνεδριών είναι 4-6 ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, με μεσοδιάστημα 30 ημερών, ενώ δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Αποκτείστε άμεσα ένα λαμπερό, σφριγηλό, νεανικό δέρμα.

ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής τεχνική αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος.
Προσφέρει ένα φρέσκο, ενυδατωμένο και νεανικό πρόσωπο καθώς εμπλουτίζει την επιδερμίδα με πολύτιμες ουσίες, όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και πεπτίδια.

Είναι μια απλή μέθοδος, σύντομη και εντελώς ανώδυνη, ιδιαίτερα αν προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Η έγχυση των συστατικών γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά, για να μην υπάρχει σχεδόν καμία ενόχληση.

Το μείγμα των συστατικών που εγχύεται περιέχει:

  • Bιταμίνες όπως η Vitamin C,Α που έχουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση.
  • Υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση.
  • Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.
  • Αμινοξέα που βοηθούν στη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η μέθοδος της μεσοθεραπείας εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στην περιοχή γύρω από τα μάτια, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες σύσφιξης και ενυδάτωσης ή θεραπεία με υαλουρονικό ή βοτουλινική τοξίνη (μπότοξ).

ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία σώματος είναι μια πολύ αποτελεσματική, ανώδυνη, μη επεμβατική τεχνική η οποία περιλαμβάνει την υποδόρια έγχυση ορισμένων ουσιών μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας, ενώ δεν απαιτείται αναισθησία.

Οι πολλαπλοί νυγμοί διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ ταυτόχρονα εισχωρούν στο δέρμα ουσίες με λιποδιαλυτικές και συσφικτικές ιδιότητες, που στοχεύουν στους υποδοχείς των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα την λιποδιάλυση, τη μείωση της κυτταρίτιδας και την σύσφιξη της πάσχουσας περιοχής του σώματος. Οι κυριότερες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι φωσφατιδυλοχολίνη , L-Carnitine, οργανικό πυρίτιο και εκχύλισμα αγκινάρας και DMAE. Aναλόγως με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε σώματος , δημιουργείται ένα εξειδικευμένο κοκτέιλ ουσιών.

Η θεραπεία συστήνεται για τις περιοχές που παρατηρείται συσσώρευση λίπους, η οποία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη διατροφή ή την άσκηση.

Τέτοιες περιοχές είναι η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα και τα μπράτσα.
Μετά τη θεραπεία οι ασθενείς παρατηρούν ότι παράλληλα με την απώλεια λίπους τοπικά, το δέρμα δείχνει και πιο νεανικό και σφιχτό, ενώ βελτιώνεται το περίγραμμα του σώματος.

Τα αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσα ενώ χρειάζονται 4-6 συνεδρίες αναλόγως με το μέγεθος του προβλήματος του κάθε σώματος.

Για μέγιστα αποτελέσματα η μεσοθεραπεία μπορεί ιδανικά να συνδυαστεί με κρυολιπόλυση, ραδιοσυχνότητες RF, Cavitation ή SPM.